lauantai 28. huhtikuuta 2012

Miten TU-38 tenniksestä isompi tennisseura? Katsotaan miten muualla isoissa kaupungeissa homma on lähtenyt kasvuun ja millä perusteilla?

Miten TU-38 tenniksestä isompi tennisseura? Katsotaan miten muualla isoissa kaupungeissa homma on lähtenyt kasvuun ja millä perusteilla?


Miten Tampereella on mahdollista päästä edes lähelle vastaavaa?


Tampereella on muutama tennisseura joiden toiminta on hyvin erilaista johtuen omistus-, seura-, sekä kontaktiverkostoista yritysmaailmaan ja kaupunkiin, missä kaavoitus on eräs osatekijä menestymiseen.


Miten TU-38 tennis saa paremmin yhteistyötä kaupungin kanssa? Onko Tampereen organisaatiossa, missään sellaista yhteistyötahoa että Kaupin tenniskenttäalue olisi paremmin huomioitu mm. tenniskenttien huollon suhteen, jotta kentät ovat siistit eikä ole monivuotuisten lehtikasojen ja pajujen reunustamina?


Miten Tampereen kaupungin suhtautuminen saadaan samalle tasolle kuin Hyvinkäällä? Seuratenniksessä TU-38 joutuu olemaan ilman omia kenttiä ja toimimaan hallivuokraajana tai eri kaupunkien ulkokentillä.


Yritämmekö ottaa mallia tästä isommasta tennisseurasta Hyvinkäällä vai alistuuko TU-38 toimimaan Tampereen tennisseura Tatsin varjossa lainakentillä toisin kuin Tats, joka pelaa omilla kentillään?


Ohessa Hyvinkään tennisseuran puheenjohtaja Jukka Muotka omalla palstallaan kertoo miten HyTS toiminta on päässyt nykyisiin uomiinsa:

-----------------
Otteita ko. palstalta:

Hyvinkään tennisseuran pj Jukka Muotka
http://hyts.net/index.php?page=puhjoht


"Hyvinkää - valovoimainen tähti Suomen tenniskartalla

Hyvinkään Tennisseurassa on lähes 600 jäsenen seurana samassa kokoluokassa Suomen suurten kaupunkien valtaseurojen kanssa. Vastaavasti asukasluvultaan, Hyvinkäätä hieman suurempien Hämeenlinnan ja Mikkelin seuroissa jäseniä on hieman yli sata ja noin 100 000 asukkaan Kuopion ja Lahden seuroissa noin 200 ja 300.
Tenniksellä on aiemmin ollut vahvasti elitistinen maine. Tennis miellettiin enemmän rikkaiden ja etuoikeutettujen seurapeliksi kuin koko kansalle soveltuvaksi liikunnaksi ja urheiluksi. 

Hyvinkään verkkopalloseuran perustaminen 1940-luvun lopulla oli mahdollistanut pelaamisen tehtaan ulkopuolisillekin, mutta vasta Hyvinkään Tennisseuran perustamisen jälkeen harrastajapohja alkoi laajentua.

Tennisseuran ja Hyvinkään kaupungin yhteistyö oli tässä tärkeässä roolissa. Tarvittiin sekä aktiivisia seuratoimijoita että avarakatseisia virkamiehiä ja päättäjiä. Ulkokenttien rakentaminen 1960- ja 1970-luvulla loi edellytykset tennisharrastuksen kasvun alkamiselle ja tämän tennisseuran aktiiviset toimijat hyödynsivät täysimääräisesti.
Seuran oman hallin ja Monnin hallin rakentaminen 1970- ja 1980-luvun vaihteessa poisti sitten viimeisetkin esteet tennisharrastuksen kasvulle.
Hyvä kenttätilanne ja myös aikuisille suunnattu tennistoiminta toi lajin pariin runsaasti uusia harrastajia. Jäsenmäärä oli 70-luvulla noussut yli sadan ja 80-luvun lopulla ylitettiin jo 400 jäsenen raja. Viimeistään tuolloin Hyvinkäällä tenniksestä tuli koko kansan laji.

Torikadun halli, tennisklubi ja kokopäiväiset ammattivalmentajat lisänneet harrastusta edelleen

Torikadun tennishallin valmistuminen 1980-luvun lopulla siirsi tennisseuran talvitoiminnan kokonaan keskustan lähelle. Samaan aikaan juniorivalmennukseen palkattiin kokopäiväinen valmentaja ja tavallisille harrastajille suunnattu talvinen lohkotennis kukoisti. Tällöin luotiin alkutahdit nykyisenkaltaiselle seuratoiminnalle.
Tällä hetkellä toimintaa vedetään kolmen kokopäiväisen ammattitaitoisen valmentajan voimin. Urheilupuistoon vuonna 2003 rakentamamme tennisklubi on lisännyt junioreiden ja aikuisharrastajien kesäistä pelaamista. Hyvien olosuhteiden myötä kesäisistä tennisleireistä on saatu hieno tapahtuma ja juniorien ja seniorien SM-kilpailuista on tullut tennisseuran jokakesäinen huipennus.
Karvapallolle vauhtia niin Urheilupuiston aurinkoisilla massakentillä kuin Viertolan, Torikadun tai Monnin halleissakin"

Lisää HyTS sivuilta http://hyts.net/index.php?page=kilpailut

--------------------------

HyTS toiminnan tavoitteet

  • Pysyä suomalaisen tenniksen huipulla kaikilla osa-alueilla
  • Luoda Suomen tenniksen kehitykselle mahdollisuudet omalla toiminnallaan
  • Säilyttää paikka Hyvinkäällä yhtenä valtapallopelinä

Toimintamuodot

  • Junioreille
    • Minitennis 4-7 vuotiaille
    • Liikuntakerho
    • Juniorivalmennus
    • Kilpavalmennus
    • Erilaiset kilpailut
  • Aikuisille
    • Kuntotennisvalmennus
    • Lohkotennissarjat
    • Peli-illat
    • Erilaiset kilpailut

----------------------




Puhtia toimintaan, sitä ja palautetta näihin aatoksiin

e-mail: tu38tennis@gmail.com


Tennisvalmentaja Olavi Lehto
-------------------------

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti